1-تعریف:

هدف این دوره ، تربیت کاردان در رشته حسابداری است که بر اساس نظام آموزش های فنی و حرفه ای تهیه و تدوین شده است. سطح کاردان ، سطح شغلی مشخصی است. کاردان فردی است که دانش ، بینش و مهارت های لازم درزمینه حسابداری و مالی را با تکیه بر اخلاق حرفه ای و رعایت حق الناس و امور شرعی مالی کسب نماید.

2-هدف:

هدف دوره ، آموزش و تربیت نیروی انسانی کارآمد ، ماهر و با اخلاق حرفه ای برای تامین نیاز بازار کار و شغل های حسابداری در جامعه میباشد که پس از گذراندن این دوره توانایی لازم را برای احراز مشاغل حسابداری در شرکت ها و موسسات خواهد داشت.

3-اهمیت و ضرورت:

نیاز شرکت ها ، صنایع و سازمان های خصوصی و مشاغل حسابداری ، نیروی کارآمد در این تخصص ، ضرورت اهمیت طراحی رشته کاردانی حسابداری را ایجاب می نماید.

4-نقش و توانایی فارغ التحصیلان:

·       حسابداری امور مالی

·       حسابداری فعالیت های صنعتی

·       مشارکت در تهیه صورت های مالی اساسی شرکت ها و انواع گذارش ها امور مالی کلیه واحد های اقتصادی

·       توانایی تشخیص انواع مالیات ها و تکمیل اظهارنامه مالیاتی و ارزش افزوده و معاملات فصلی

·       توانایی انجام کار با نرم افزار های حسابداری

·       توانایی محاسبه استهلاک دارایی های ثابت

·       توانایی تهیه فهرست حقوق و دستمزد

5-مشاغل قابل احراز:

حسابدار امور مالی

مسئول صندوق

حسابدار امور سهام

حسابدار مشاغل

حسابدار حقوق و دستمزد

مسئول تنخواه گردان

کمک کارشناس حسابداری صنعتی

حسابدار خرید و فروش کالا و خدمات

6-طول دوره و شکل نظام:

حداکثر مدت مجاز تحصیل دوره کاردانی 2 سال است و هرسال تحصیلی مرکب از 2 نیمسال تحصیلی و یک دوره تابستانی و هرنیمسال شامل 16 هفته آموزش و دوهفته امتحانات پایان دوره است. دروس نظری و عملی بر اساس مقیاس واحد درسی است و هرواحد درس نظری معادل 16 ساعت در نیمسال ، هر واحد درسی عملی و آزمایشگاهی حداقل معادل 32 ساعت و حداکثر 48 ساعت در نیمسال ، هرواحد درس کارگاهی حداقل معادل 48 ساعت و حداکثر 68 ساعت در نیمسال و هرواحد کارآموزی یا کارورزی معادل 20 ساعت در نیمسال می باشد.

7-ضوابط و شرایط پذیرش دانشجو:

دانش آموختگان شاخه های فنی و حرفه ای و کاردانش مرتبط

قبولی در آزمون ورودی