تعریف و هدف :

دوره کاردانی پیوسته معماری یکی از دوره های آموزش عالی و هدف آن تربیت افرادی است که بتوانند فاصله تخصصی بین مهندس معمار و سطوح پایین تخصصی را در کارهای اجرایی معماری پر کرده و در زمینه طراحی به عنوان دستیار مهندس معمار همکاری نمایند.

اهمیت و ضرورت :

وجود افرادی که بتوانند طرحهای مهندسین معمار را درزمینه های ارائه و ترسیم و رساندن یک طرح اولیه مهندس طراح به فاز 1 و 2 (ترسیم نقشه های معماری و اجرایی) یاری نمایند و انجام کاردر تمامی زمینه های کیفی و کمی مرتبط بین مهندس معمار و افراد کم تخصص ویا بی تخصص همکاری داشته باشند ، ضرورت و اهمیت این دوره را کاملا مشخصر و محرز می باشد.

نقش و توانایی :

1.توانایی کار در دفاتر فنی و معماری (مهندسین مشاور) و کمک در جهت ارائه کار طراح

2.توانایی اداره کارگاههای کوچک ساختمانی

3.توانایی نظارت در کارهای اجرایی ساختمانی و معماری و کمک در جهت صحت و دقت انجام کار

مشاغل قابل احراز :

1.کار در دفاتر مهندسین مشاور بعنوان دستیار مهندس معمار

2.کار در دفاتر فنی و مهندسی استانداریها و فرمانداریها و کلیه دستگاههایی که بنحوی با کارهای طراحی و اجرای ساختمان مرتبط می باشند.

3.نظارت در اجرای کارهای ساختمانی و معماری

4.کار در دفاتر فنی و طراحی بعنوان اپراتور کامپیوتر

ضوابط و شرایط پذیرش دانشجو :

دارا بودن دیپلم سه ساله فنی و حرفه ای یا در رشته نقشه کشی معماری و یا دوره چهارساله در رشته معماری.

تبصره:دیپلمه های کاردانش در رشته ذیربط به شرط گذراندن دروس جبرانی

دارا بودن توانایی جسمانی لازم

پذیرفته شدن در آزمون ورودی

طول دوره و شکل نظام :

مطابق با نظام آموزشهای علمی کاربردی طول دوره کاردانی 2 تا 3 سال است که دروس عملی و نظری آن به صورت واحد ارائه میگردد. به طوری که هرواحد نظری معادل 16 ساعت درسی و هر واحد آزمایشگاهی معادل 32 ساعت درسی ، هرواحد کارگاهی معادل 48 ساعت و هرواحد کارآموزی معادل 120 ساعت در طول نیمسال تحصیلی می باشد.

آزمایشگاه ها و کارگاه های یک واحد را می توان به ترتیب 48 و 64 ساعت در نظر گرفت. طول هر ترم 16 هفته ، معادل یک نیمسال تحصیلی می باشد.

تعداد کل واحد های درسی :

·       دروس عمومی                     11 واحد

·       دروس پایه                          13 واحد

·       دروس اصلی                       26 واحد

·       دروس تخصصی                   20 واحد

·       دروس انتخابی                      2 واحد

جمع                                72 واحد

مواد و ضرایب آزمون :

مواد امتحانی                                                                                    ضرایب

·       تاسیسات ساختمان                                                     10

·       شناخت مواد و مصالح                                                 10

·       آشنایی با بناهای تاریخی                                              10