تعریف :

برنامه و سرفصل دروس دوره آموزشی کارشناسی ناپیوسته رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی با گرایش مدیریت و برنامه ریزی مجموعه ای است که تحصیلات عالی داوطلبانی که قبلا دوره کاردانی این رشته را سازمان تربیت بدنی گذرانده اند تا سطح کارشناسی ارتقاء می دهند.

تاکید این دوره بر دروسی است که در دوره کاردانی سهم کمتری داشته اند. با این ترتیب ، می توان این دوره آموزشی را ورزشی- مدیریتی نامید و و انتظار داشت که فارغ التحصیلان آن با نگرش و درک ورزشی از عهده انجام انجام امور مدیریتی محوله برآید.

هدف :

برنامه درسی دوره آموزشی کارشناسی ناپیوسته حاضر با اهداف زیر نوشته شده است :

1-برای هر درس اهداف کلی در نظر گرفته شده است تاتوالی دروس و سطح آنها در هر نیم سال حفظ شود.

2-در هرنیمسال ، دروس علمی پیش بینی گردیده تا مدیرانی که عهده دار مدیریت ورزشی می شوند با ورزش و نیاز های آن آشنایی بیشتر پیدا کنند.

3-دروس مدیریتی و برنامه ریزی به نحوی هدف گذاری شده تا با نیازهای ویژه سازمان تربیت بدنی سازگاری داشته باشد.

4-در برنامه ریزی دروس به ایجاد نگرش ریاضی و استفاده از کامپیوتر داوطلبان توجه شده است.

در نهایت امیدوار است فارغ التحصیلان دوره ، با دیدگاهی علمی ، بتوانند امورمدیریتی و برنامه ریزی را در حیطه کاری ستادی خود انجام دهند ، اردوهای ورزشی را برگزار کنند ، هدایت کاروانهای ورزشی را برعهده گیرند ، امور مربوطه به نظارت و ارزشیابی را در واحدهای مختلف سازمانی انجام دهند و بالاخره ، شناخت بهتری نسبت به ورزش و ورزشکار که محور کار سازمان تربیت بدنی است به دست آورند.

ضرورت و اهمیت دوره :

آمار های رسمی متعددی سطح تحصیلی کارکنان سازمان تربیت بدنی را ناکافی اعلام کرده اند. از بین رشته های علمی ، مبحث مدیریت محور اصلی وظایف سازمان تربیت بدنی را که به صورت فزاینده به سمت سیاست گذاری و نظارت پیش می رود تشکیل می دهد.

امروزه ، مدیریت در همه سطوح فنی ، فرهنگی ، اجرایی و حرفه ای و حتی روابط اجتماعی نقش حساس خود را به صورت فرایند نشان می دهند. از سویی دیگر ، علم مدیریت از سالیان قبل در حال تحول و رشد بوده است و با تحقیقات لیکرت ، فیدلر ،مک گرکور ، هر شبی و بلانچارد ... تدریجا از شکل فلسفی و توصیفی به وصورت یک علم تجربی قابل اندازه گری تغییر شکل پیدا کرده است. در حقیقت ، رشد و تغییر سریع نظریه های اجرایی و روشی مدیریت لازم می آورد تا مدیران هر سازمان در دوره های بازآموزی و تکمیلی شرکت کنند.

دوره آموزشی کارشناسی ناپیوسته مدیریت که در نوشته حاضر ارائه شده است اقدامی است تا مدیران علاقمند سازمان تربیت بدنی را با نظریه های جدید مدیریت و برنامه ریزی آشناتر سازد. بدیهی است مدیران عالم و توانا در راس امور ستادی سازمان تربیت بدنی ، فدراسیون های ورزشی ، باشگاه ها و سایر ارگان های ورزشی نقش موثرتری را در پیشبرد اهداف سازمان تربیت بدنی ایفا خواهند کرد.

توانایی های دانش آموختگان در پایان دوره :

برنامه درسی کارشناسی ناپیوسته مدیریت حاضر به این منظور تهیه شده است تا فارغ التحصیلان آن بتوانند نقش خود را در مورد زیر به نحو بهتری انجام دهند.

1-با توجه به این که شرکت کنندگاه در دوره ، در مقطع کاردانی که گذرانده اند با تعداد بسیار کمی دروس ورزشی سرکار داشته اند. با ورزش ، که مدیریت آن را برعهده خواهند داشت ، بیشتر آشنا شوند.

2-از عهده مدیریت امور مختلف ورزشی با توجه به اصول ، مبانی و نظریه های جدید مدیریتی به نحو مطلوب تر برآیند.

3-با فناوری خدمات ماشینی که در مدیریت به کار می رود آشنا شده و بتوانند عملا از آن استفاده کنند.

4-توانایی اداره باشگاه ها ، فدراسیون ها ، اردوها و هیئت های اعزامی ورزشی را به دست آوردند.

5-نسبت به کاربرد های علوم روانشناسی ، جامعه شناسی و رفتاری در مدیریت آشنا تر شوند و از این اطلاعات در امور مدیریتی خود عملا استفاده کنند.

6-ارتقاء علمی پیدا کنند و از این بابت توانایی و اعتماد به نفس بیشتری در فعالیت های مدیریتی خود به دست آورند.

طول دوره و تعداد واحد های درسی :

دوره کارشناسی ناپیوسته مدیریت و برنامه ریزی در تربیت بدنی و ورزش در دو سال تحصیلی ، مشتمل بر چهار نیمسال برنامه ریزی شده است.

جمع واحد های آموزشی که در این دوره دانشجویان می گذرانند عبارت است از 18 واحد در نیمسال اول ، 18 واحد در نیمسال دوم ، 18 واحد در نیمسال سوم و 16 واحد در نیمسال چهارم ، با این ترتیب ، پس از گذراندن 70 واحد ب طور موفقیت آمیز و بر طبق ضوابط عمومی دانشگاه های کشور شرکت کنندگان به اخذ مدرک کارشناسی مدیریت و برنامه ریزی در تربیت بدنی و ورزش نائل خواهد آمد.

برای هر واحد نظری 16 ساعت و واحد عملی 32 ساعت در هر نیمسال کلاس دائر می شود.

شرایط پذیرش در دوره به شرح زیرند:

1-گذراندن دوره کاردانی تربیت بدنی

2-قبولی در مصاحبه