1.تعریف و هدف :

دوره کارشناسی رشته حقوق یکی از دوره های آموزشی در نظام آموزش عالی است و هدف آن ضمن ارتقاء دانش حقوق ، آموزش رشته حقوق مبنی بر فقه اسلامی ، فرهنگ و عرف اسلامی ایرانی و مسائل حقوقی جدید میباشد و برای رفع نیازمندی های قضایی ، وکالت دعاوی ، مشاوره و کارشناسی حقوقی در قوه قضاییه ، وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی در جهت کمک به احقاق حقوق اشخاص در سطح داخلی و بین المللی ، افرادی را تربیت میکند.

2.اهمیت و ضرورت :

ضرورت و اهمیت تشکیل این دوره ، نیاز کشور به داشتن قضات ، و کلا و کارشناسان حقوقی در سطح داخلی و بین المللی است. از این رو ایجاد و اجرای درست این رشته می تواند نیاز های کشور را در این زمینه تامین کند. البته در سطح تخصصی این رشته و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در گرایش های مختلف حقوق خصوصی و اسلامی ، حقوق جزا و جرم شناسی ، حقوق عمومی و حقوق بین المللی و غیره وجود دارد که ابعاد گسترده نظری و عملی گرایش های حقوقی را مورد بررسی قرار می دهد.

3.تعداد و نوع واحد های درسی دوره :

تعداد کل واحد های دوره کارشناسی رشته حقوق 140 واحد به شرح زیر می باشد :

دروس عمومی : 22 واحد

دروس پایه : 21 واحد

دروس تخصصی : 87 واحد

دروس اختیاری : 30 واحد

4.نقش ، توانایی و شایستگی دانش آموختگان :

فارغ التحصیلان این رشته با دارا بودن شرایط مقتضی می توانند در موارد ذیل نقش فعال داشته باشند :

منصب قضاوت و مستشاری دادگاه

مشاغل قضایی دادسرا از جمله بازپرسی

کارشناسان قضایی و اداری دادگستری

ادارات تصفیه ورشکستگی و سرپرستی محجورین

ادارات اجرای احکام (مدنی و کیفری)

ادارات ثبت اسناد و املاک

دفاتر اسناد رسمی

وکالت دعاوی

مشاوران حقوقی (کارشناسان حقوقی) در وزارتخانه ها و موسسات دیگر دولتی و خصوصی

در آموزش و پرورش برای تدریس دروس مربوط

در جنبه های حقوقی امور بانکی ، بورس و بیمه

5.شرایط و ضوابط ورود به دوره :

دارا بودن شرایط عمومی ، داشتن مدرک دیپلم در یکی از رشته های دوره دبیرستان و قبولی در آزمون سراسری طبق ضوابط و مقررات علوم ، تحقیقات و فناوری برای اتباع ایرانی و خارجی

6.طول دوره و شکل نظام :

حداقل و حداکثر تحصیل در این دوره مطابق ضوابط و آیین نامه های آموزشی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری بوده و اصولا کلیه دروس در 8 نیمسال تحصیلی ارائه می گردد. طول هر نیمسال 17 هفته و ساعت دروس اصولا بر مبنای هر واحد یه ساعت در هفته می باشد.